A Gólyában a kezdetektől fogva azon dolgozunk, hogy az épületünk a környéken élők közösségi központjaként működjön. Olyan intézményt próbálunk fejleszteni, ami reagál az emberek problémáira és szükségleteire és közösségi megoldások létrejöttét segíti. Mivel próbáljuk ezt elérni?

  • kapcsolattermetéssel,
  • csoportszervezői munkával,
  • tudásmegosztással,
  • kulturális progamok és hosszabb távú projektek szervezésével,
  • a helyi érdekérvényesítés segítésével
  • a valós igényekre reagáló szolgáltatások kialakításával,
  • az általunk alakítható infrastruktúra (hely, berendezés, környékbeli közterek) fejlesztésével

Szeretnénk különböző társadalmi csoportokat megszólítani (és tesszük ezt most is) és egymással összekötni, így segítve egymás megismerését és elfogadását. Azon dolgozunk, hogy ösztönözzük a szomszédságunkban élők önszerveződését azonos érdekeik mentén és közösen létrehozzunk velük egy szomszédsági csoportot. Minden terepmukánk célja, hogy a helyi lakók előbb-utóbb eljöjjenek a Gólyába, elkezdjék használni, magukénak érezzék és alakítsák azt.

Ebbe a sokszínű munkába keresünk most önkéntes segítőket 2020 decemberétől 2021 májusáig.

Ha van szabadidőd, amit szívesen szánnál egy hasznos projektre, jelentkezz! A részvételed során lehetőséged nyílik új embereket megismerni, egy nagyobb közösség részévé válni, hasznos tapasztalatokat szerezni.

A részvétel rugalmas, rajtad áll, hogy mikor és milyen gyakorisággal tevékenykedsz a programban. Egy fix pont van, a kétheti rendszerességű találkozó, amikor átbeszéljük az aktuális történéseket, feladatokat osztunk fel, és együtt tervezgetünk, elemezgetünk.

A következő feladatokba lehet beszállni:

  1. Kapcsolatépítés a szomszédokkal – látogatás a környékbeli házakba, részvétel szomszédsági találkozókon, ilyen események szervezése, hirdetése, szórólapok/kiadványok terjesztése, beszélgetés
  2. A közösségi ház tereinek fejlesztése – a begyűjtött/felismert igények alapján a hely alakítása, csinosítása (például: családi sarok, nyilvános számítógép, ötletláda, utcáról látható feliratok)
  3. Programok szervezése és lebonyolítása a közösségi házban

Mindhárom kategóriában vagy akár ezen kívül szívesen látjuk a konstruktív ötleteket, amiket te magad valósítanál meg egyedül vagy más emberek bevonásával, segítséggel.
Ha az eddig olvasottak felkeltették az érdeklődésed, kérlek töltsd ki ezt a jelentkezési lapot november 20-ig. November 22-ig mindenkinek személyesen reagálunk, amit egy ismerkedő beszélgetés követ.