Jelentkezz hozzánk, ha hosszú távon elköteleződnél egy olyan munkahely mellett, aminek tulajdonosa és gazdája is vagy. Egy olyan munkahely mellett, ami arra törekszik, hogy a dolgozói közös felelősségvállalással, elköteleződéssel vegyenek részt a munkák megtervezésében és végrehajtásában, a döntéshozatalban, és ezért cserébe munkájuk arányában részesüljenek az elért eredményekből is.

A Gólya életének eddigi legnagyobb projektje folyik éppen: új helyre költözünk. Ám ahhoz, hogy ezt megtehessük, először fel kell újítanunk egy a mostaninál két-két és félszer nagyobb épületet. Ha most csatlakozol hozzánk, lehetőséged lesz ebben részt venni – akár közvetve, akár közvetlenül, hiszen egyszerre folyik a munka a jelenlegi és a leendő helyünkön. A Bókay utcában zavartalanul üzemel a Gólya, míg az Orczy téren építjük az új bázist.

Mit csinál egy szövetkezeti tag?

A munkaidőnk 40%-ban fizikai munkát végzünk: a Gólya házigazdáiként főzünk, takarítunk, hangosítunk, pultozunk, növényeket gondozunk, stb.

A munkaidőnk 60%-át valamilyen szervezőmunkával töltjük el, például konyhát, pultot koordinálunk, karbantartunk, koncertet, beszélgetéseket szervezünk, napközit vezetünk, terjesztjük a gólya hírét, pénzügyi és hivatalos ügyeket intézünk.

A munkaszervezésen felül pedig a taggyűléseken győzzük meg egymást a vágyaink, ötleteink kivitelezhetőségéről, tervezzük meg a működésünket, stratégiánkat, egyeztetünk aktuális teendőinkről – irányítjuk magunkat.

Hogyan lehetsz tag?

Dolgozz nálunk órabérért valamelyik fizikai munkakörben, ismerd meg a szervezetünket, majd minimum 3 – maximum 5 hónap elteltével szállj be a szervezésbe, és váltsd ki a tagságodat munkával és pénzzel!

A jelentkezés menete

Olvasd el a Gólya történetét és misszióját!

A golyahaz@gmail.com-ra küldj

  • önéletrajzot az eddigi munkáidról és munkajellegű élményeidről, kifejtve, hogy ott milyen munkakörben, státuszban dolgoztál. A dokumentum neve ez legyen: neved.cv
  • motivációs levelet, amelyben a következőkre mindenképp térj ki: milyen jellegű munkát keresel, miért, mik az ambícióid azzal a munkaterülettel kapcsolatban, amire jelentkezel, mit vársz egy munkahelytől, mit vársz a munkától általában, mit jelent számodra a munka, milyen viszonyban vagy a munkával, illetve hogy miért jelentkeztél a Gólyába. És ezeken kívül bármit, amit szeretnél, ha tudnánk rólad. élményeidről, kifejtve, hogy ott milyen munkakörben, státuszban dolgoztál). A dokumentum neve ez legyen: neved.motivációs levél
  • Jelentkezési határidő: 2018. december. 19. szerda 23:59
  • A jelentkezések elbírálási határideje december 21. Visszajelzést mindenkinek küldünk az ezt követő napokban.
  • Ha pozitívan bíráljuk el a jelentkezésed, a jelentkezők számától függően vagy egy nyílt napra vagy egy személyes interjúra fogunk behívni. Mindenesetre ekkor közelebbi képet fogsz kapni a Gólyáról, annak működéséről és a költözés-felújítás projektről is, aminek a közepén vagyunk éppen.

Munkakörök

Ha a Gólyában gondolkozol, akkor szükséges, hogy az alábbi munkakörök közül legalább egyben el tudd magad képzelni, de jó, ha több területen is  – a szövetkezeti tagság ennél is komplexebb munka lesz!

PULTOS

A Gólya lelke, házigazdája a pultos. Aki betér hozzánk, vele biztosan fog találkozni. Pultosként a te kezedben van az egész hely: te nem csak azt tudod, hogyan és mennyi hab kell a sörbe vagy a cappuccinoba, de azt is, hogy mi a napi menü, hogy milyen program lesz este, hogy mikor és milyen fényeket kell bekapcsolni, kinek mennyi kedvezmény jár. Te választasz a hangulathoz illő zenét, tartod rendben a tereket, és te figyelsz mindenre.

SZAKÁCS

A szakács eteti a vendégeket és a dolgozókat is, mindegyik egy külön kihívás. A Gólyában a fő kihívást a pörgős menüztetés jelenti – sok éhes szájat kell betömni, ami azt jelenti, hogy hatékonyan, praktikusan kell nagyobb adagokat főzni, a minőség megtartásával. Olyan embert keresünk szakácsnak, aki gyakorlott a nagy mennyiségek főzésében, rendben tudja tartani a munkakörnyezetét, és nem riad el a mosogatástól sem – a Gólyában nincs külön mosogató ember, azt a pultosok és a szakácsok csinálják, viszont nem is egy tizennégy órás műszak végén kell elmosogatni, emberi igények szerint van elosztva a munka. A jelentkezésnél előny a szakács végzettség, de nem elvárás.

TAKARÍTÓ

Nem arról van szó, hogy takarítókat keresünk, hanem azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy aki a Gólyában dolgozik, az egyszer-egyszer biztosan fog takarítani is. Ez a meditatív fitness gyakorlat nem csak a buli nyomainak az eltüntetéséről szól! A takkerek rendezik be a tereket, indítják el a napot, így az atmoszféra mindennapi megteremtése az ő kezükben van.

HANGOSÍTÓ

A Gólya életében fontos szerepet játszanak a koncertek. Többek közt emiatt jönnek hozzánk vendégek, sok érdekes zenekart szervezünk le, hogy mindenki megtalálja a hozzá közel álló zenés programokat. A koncertek levezénylésében kulcsszerepet játszik a hangosító, aki nem csak belövi a zenekar hangzását, de segíti ahol tudja a koncertet, besegít az est házigazdájának, figyel a rendre, ergó egy igazi fregoli-ember pozícióról van szó. Szükséges egy alap tudás ahhoz, hogy megértsd, hogy hogyan is működik a Gólya hangrendszere valamint “a szellem a gépben”, de nem kell egy stadion-technikusnak lenned ahhoz, hogy elkezdd akár nulláról. Ha van technikai affinitásod, nincs mitől félned!

ÚJ GÓLYA ÉPÍTŐ

Vagyis valaki, aki a felújításon végez fizikai munkát. Némi állóképesség kell a munkakörhöz, ezen kívül fontos a lelkesedés és a hidegtől valamint a keményebb fizikai munkától való nem megrettenés. Nemtől, kortól függetlenül mindenki, akiben mindez megvan végezheti ezt a fajta munkát. Ha bármilyen építkezéssel kapcsolatos szaktudás birtokában vagy, az pedig hab a tortán!