Bizonyára hallottad már, hogy költözik a Gólya. Az Orczy úti épület közösségi házként fog működni: szeretnénk, ha a hely működését, programjait, szolgáltatásait részben a helyi emberekkel közösen alakítanánk, és helyszínt, fórumot és támogatást adhatnánk sok helyi, közösségi alapú kezdeményezésnek. A tervek szerint csaknem 1000 nm-es helyen sportolásra alkalmas edzőterem, szövetkezeti bölcsőde és napközi, közösségi iparosműhely, szerszám- és eszközbérlés, minőségi és elérhető árú étkezés, zenei próbaterem is elérhető lesz a helyiek számára. A hely nyitott lesz arra, hogy helyi kezdeményezésű programoknak (klubdélután, társasjáték, stb.) helyszínt biztosítson.

A kapcsolatfelvétel érdekében SZOMSZÉDSÁGI KAMPÁNYBA fogtunk, hogy megismerjük az új szomszédainkat, a környéken élő embereket, és hogy minél többet tudjunk meg a helyi dolgokról az Orczy tér környékén. A kampány keretében minél több környékbeli emberrel szeretnénk beszélgetni.

A következő hónapokban ajtókon fogunk kopogtatni a környéken, közösségi felmérést végzünk, és olyan emberekkel beszélgetünk, akik találkozási pontokon dolgoznak: kocsma, fodrászat, és így tovább. A felmérés eredményeinek összegzése után a szomszédokkal közösen értékeljük ki az eredményeket, és megbeszéljük együtt a következő lépéseket: a tenni akaró, aktív emberekkel együtt elkezdünk közösen gondolkodni azon, hogy mit lehet tenni a környékért, egymásért, és ebben milyen eszközöket adhat a Gólya Közösségi Ház.